Wat ik doe

Ik maak educatieve contentdromen waar. Of ik dat nu doe als onderwijskundig ontwerper, projectmanager, adviseur of trainer, voor mij staat één ding altijd voorop: dat het leren voor de student of cursist en het lesgeven voor de docent en trainer zo efficiënt en effectief mogelijk wordt gemaakt. Ik denk graag na over de structuur, de werkvormen en hoe je het verhaal vertelt, maar ook over de weg naar het eindresultaat.

Het liefst werk ik voor langere tijd samen, zodat we elkaar goed leren kennen, maar ik sta ook open voor kortere projecten.

Projectmanagement

Er is een idee voor een theorieboek, werkboek, e-learning, training of andere educatieve content. Er is een doel. Er is een deadline. En het stuk ertussenin? Dat kun je aan mij overlaten.

Met mij als projectmanager hoef jij je geen zorgen te maken over het bedenken van een plan van aanpak, het managen van het budget, het maken van een haalbare planning, het vinden en aansturen van het juiste team en het bewaken van het concept en de kwaliteit – dat doe ik met veel plezier voor je. En lopen we tegen onverwachte projectrisico’s aan? Dan hoor je dat gelijk; zo komen we niet voor onaangename verrassingen te staan.

Procesmanagement

Educatieve content uitgeven doe je zelf, maar het voelt regelmatig alsof je telkens het wiel opnieuw moet uitvinden. Of misschien heb je wel alles uitgewerkt, maar is het tijd voor een update en komt het er niet van. Dat is een goed moment om bij mij aan de bel te trekken.

Ik neem graag redactie-, ontwikkel- en uitgeefprocessen onder de loep om ze efficiënter te maken. Dat doe ik met behulp van duidelijke procesbeschrijvingen en formats. Het resultaat? Een soepeler proces natuurlijk, maar ook een kleinere foutmarge, minder frustraties, groter werkplezier en een hogere productiviteit. En ik vind het leuk om te doen, dus win-win!

Onderwijskundige redactie

Stel je voor: je hebt educatieve content aangeleverd gekregen die toch niet zo, eh, educatief is… Dan heb je een redactieslag nodig die verder gaat dan alleen tekst en taal. Als onderwijskundig redacteur kan ik je uit de brand helpen.

Bij onderwijskundige redactie kijk ik niet alleen naar tekst en taal, maar ook naar hoe de werkvormen, structuur en inhoud aansluiten op de leerdoelen. Worden alle begrippen wel uitgelegd? Zijn de denkstappen logisch voor de doelgroep? Past het taalniveau bij de gebruiker? Spoiler: als ik ernaar gekeken heb, wel!

Doorontwikkeling

Je hebt een training of bepaalde leermiddelen al een tijd in omloop. Tijd voor een frisse wind – tijd voor doorontwikkeling. Ik denk graag met je mee!

Bij doorontwikkeltrajecten analyseer ik de bestaande content en het huidige concept en doe ik een voorstel voor een nieuw ontwerp, natuurlijk met een uitgewerkt voorbeeld erbij. Soms maken kleine aanpassingen al een wereld van verschil en soms is het beter om te kiezen voor een complete vernieuwing.

Zoek je vervolgens een projectmanager om de ontwikkeling van het nieuwe ontwerp aan te sturen? Ook dan kun je bij mij terecht.

Training en coaching

Misschien werk je met een nieuw (freelance) team of misschien wil je zelf educatieve content ontwikkelen. Maar hoe zorg je ervoor dat de doelgroep ook echt iets leert van die content?

Dat kan ik je leren door middel van training en coaching in educatief schrijven. Kies bijvoorbeeld voor een workshop of een langer coachingstraject. Ik bespreek de mogelijkheden graag met je!

MEER WETEN?
Stuur mij gerust vrijblijvend een berichtje via het contactformulier.