Wie ik ben

Mijn naam is Laura Baeten en ik ben 32 jaar. Met mijn bachelor Engelse Taal & Cultuur en master Writing, Editing en Mediating kun je wel zeggen dat ik een Anglofiel en een ‘puntjes-op-de-i-perfectionist’ ben.

In 2014 begon ik mijn carrière als freelance redacteur, om zo te doen waar ik gelukkig van word: werken met tekst en taal. Al snel rolde ik in de wereld van educatief uitgeven en ging ik als vanzelf meer doen dan redactiewerk. Ik ontdekte namelijk dat ik een geboren projectmanager ben.

Dat is achteraf eigenlijk helemaal niet gek. Ik kijk graag vooruit, denk net dat stapje verder, houd alles bij in overzichtelijke lijstjes en word blij van plannen. Ik ben van nature de spin in het web van communicatie en zorg ervoor dat alles op het juiste moment samenkomt. En omdat ik dit voornamelijk deed bij educatieve uitgeverijen en onderwijskundige ontwerpbureaus, leerde ik ook denken als een learning & development-specialist.

Van opdrachten waarin ik een rol als projectmanager of L&D-specialist kan vervullen word ik blij: het puzzelen met planningen, het creatief en kritisch denken, en het multidisciplinair werken maken het afwisselend, uitdagend en vooral onwijs leuk.

Naast EditUp

Ook in mijn vrije tijd zit ik zelden stil. Ik ben mateloos gefascineerd door wat mensen fysiek en mentaal beweegt; daarom probeer ik die dingen bij elkaar te brengen, voor mezelf, maar ook voor anderen. Dat doe ik in mijn eigen embodied yoga practice, met mijn Create Your Calm-aanbod en in mijn yogalessen.

Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met mijn man. Verder ga ik iedere week dansen (modern jazz), besloot ik in 2023 dat 31 een prima leeftijd is om te beginnen met kunstschaatsen, experimenteer ik graag met kleur en ritme in mijn schilderwerken (vooral natuur met acrylverf) en vind je mij vaak met mijn neus in een boek. Als ik dan nog tijd over heb, dan tik ik graag een blogje. Ik maak (te) veel foto’s van mijn katten en hond, luister graag modern klassieke muziek (Einaudi!), filmmuziek, rockmuziek en dancemuziek. En tot slot zou je mij zomaar tegen kunnen komen bij Universiteit Utrecht waar ik spreek op open dagen of bij Rijksuniversiteit Groningen voor een gastcollege.

Nieuwsgierig wat ik voor je kan betekenen?